Kørekort i udlandet

Dit danske kørekort gælder i hele EU. I lande uden for EU skal du have et internationalt kørekort ved længerevarende ophold.

Her gælder dit kørekort

Dit almindelige kørekort er tilstrækkeligt i EU-lande.  

Hvis du skal være i et land uden for EU i længere tid, skal du have et internationalt kørekort. Et internationalt kørekort erstatter ikke det almindelige kørekort, men er en bekræftelse af, at man har ret til at køre bil.  

Et internationalt kørekort gælder ét år.  

Nogle lande kræver dog, at man skal have et lokalt kørekort, uanset opholdets varighed. Inden ferien kan du spørge på landets ambassade i Danmark.

 

Internationalt kørekort

Du kan få et internationalt kørekort i  Borgerservice. Du skal medbringe dit kørekort samt et fotografi af dig selv og møde personligt i Borgerservice på Næstved Bibliotek eller på lokalbiblioteket i Fuglebjerg eller Glumsø.

Du kan kun få taget fotografi på Næstved Bibliotek. Det koster 139,- kr.

Bestil tid til Borgerservice

 

Fra udenlandsk til dansk kørekort

Hvis du er udlænding med midlertidig bopæl i Danmark, kan du bruge et internationalt kørekort eller et gyldigt udenlandsk kørekort. Hvis du ikke har det, kan du få et turistkørekort. For at få det skal du gå til en kontrollerende køreprøve. 

 

Ombytning til dansk kørekort

Hvis du har et kørekort fra et EU-land eller Island, Norge eller Liechtenstein kan du bruge det, til du fylder 70 år, eller du kan uden køreprøve få det byttet til et dansk EU-kørekort.  

Kørekort kan også ombyttes til dansk kørekort uden kontrollerende køreprøve, hvis det er udstedt i:

Japan, Republikken Korea (Sydkorea), Rusland eller Schweiz. 

En ombytning til dansk kørekort koster 280 kr. 

Øvrige udenlandske kørekort kan ombyttes efter en kontrollerende køreprøve.  

Du skal henvende dig i et borgerservicecenter i en af landets kommuner for at få ombyttet dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort.
I Næstved Kommune er det kun i Borgerservice på Næstved Bibliotek, du kan få ombyttet dit kørekort til et dansk kørekort.

Du skal medbringe:

  • En lægeattest, som er udstedt af din egen læge
  • Et fotografi
  • Dit kørekort
  • Gyldigt pas
    Hvis du ikke er dansk eller nordisk statsborger, skal du medbringe gyldig opholdstilladelse (eller opholdsbevis, hvis du er EU-borger)
  • Du skal medbringe en oversættelse af dit kørekort, hvis dit kørekort ikke er udstedt med latinske bogstaver, eller hvis det ikke findes i en oversættelse til engelsk. Oversættelsen skal være udstedt af en translatør eller en af Rigspolitiet godkendt oversætter.

Hvis du ikke har et gyldigt pas, skal du medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation.

Der stilles en række krav til fotografiet.

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice, Borgerservice
Telefon: 5588 4000
Sidst opdateret den 20. juni 2019