Legitimationskort

Hvis du ikke har gyldigt billedlegitimation, kan du få udstedt et legitimationskort.

Fra den 1. november 2017 er det muligt at få udstedt et legitimationskort, hvis du er over 15 år, og har en folkeregisteradresse i Danmark.

Legitimationskortet er relevant for dig, der ikke har et gyldigt pas eller kørekort. På legitimationskortet vil fremgå dit fulde navn og personnummer, ligesom der vil være et billede af dig.

Du kan bruge legitimationskortet, når du skal bevise, hvem du er, eller hvor gammel du er. Legitimationskortet kan også bruges i en række hverdagssituationer, ligesom pas og kørekort også i dag anvendes som legitimation i andre situationer end ved rejse og kørsel. Du skal dog være opmærksom på, at man ikke kan få udstedet et NemID på baggrund af et legitimationskort. Ligeledes giver legitimationskortet dig heller ikke ret til at opholde dig i Danmark, eller til at arbejde i Danmark, hvis du ikke er dansk statsborger.

Legitimationskortet koster 150,- kr. (excl. billede) og kan bestilles i Borgerservice på Næstved Bibliotek. Vi kan tage et billede på Næstved Bibliotek, det koster 139,- kr., eller du kan medbringe et billede, der er taget hos en fotograf.

Når du møder personligt op, skal du medbringe din originale dåbsattest eller navneattest samt dit sundhedskort.

Et legitimationskort kan kun udstedes i ens bopælskommune.

På Næstved Bibliotek skal du bestille tid.
Bestil tid her

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice, Borgerservice
Telefon: 5588 4000
Sidst opdateret den 20. juni 2019